WTC Rotterdam

Rotterdam

Opdrachtgever
Cushman & Wakefield
Architecten
BiermanHenket
Functie
Kantoorverzamelcomplex met o.a. hotel, horeca en recreatie
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

minimale impact op monumentaal gebouw

WTC Rotterdam is een inspirerende ontmoetingsplaats met diverse faciliteiten. Het rijksmonumentale gebouw wordt fasegewijs aangepast en verbeterd. Het doel is een multifunctioneel en levendig gebouwcomplex. Het is een inspir­erende locatie waar gebruikers en bezoekers graag verblijven.

Het complex, met een omvang van circa 82.000 m2, wordt in verschillende delen gerevitaliseerd – deelplan voor deelplan. Met onder meer een nieuwe entree, de vergroting van de congreszalen en een nieuwe loopbrug wordt het comfort van toekomstige gebruikers vergroot. Daarnaast wordt het gebouw verduurzaamd door het verbeteren van de schil én het toevoegen van groene daken en zonnepanelen.

Behoud monumentale achtergrond

De constructieve uitdaging ligt bij de monumentale achtergrond van het gebouw, waardoor extra eisen worden gesteld aan de mogelijkheden van de ingrepen. Bij de revitalisatie wordt rekening gehouden met de monumentale waarden, die niet mogen worden aangetast. Van Rossum maakte de constructieve beperkingen van het gebouw inzichtelijk en de gewenste ingrepen, met daarop aansluitende oplossingen, mogelijk in samenwerking met het bouwteam.

Van Rossum is de hoofdconstructeur van het complex en kent het gebouw – van onder tot boven. Naast het verzorgen van het constructieve ontwerp voor de verschillende ingrepen, ondersteunen wij de aannemer in de detailengineering.