The Pulse of Amsterdam

Amsterdam

Opdrachtgever
VORM
Architecten
MVSA & VMX
Functie
woningen, kantoren, horeca, bioscoop & parkeergelegenheid
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Multifunctionele torens mogelijk door slim constructief ontwerp

The Pulse – een nieuwe blikvanger op de Zuidas. Het project bestaat uit twee torens, een verbindende plint en het eerste stadsbos op hoogte. Met woningen, kantoren, een bioscoop en horecagelegenheden wordt het onderdeel van het Kenniskwartier, een nieuw bruisend deel van de stad.

65.000

Mixed-use

Wonen, werken & leisure

Stadsbiotoop

eerste stadsbos op hoogte

Wonen, werken & leisure

Met 151 middenhuur woningen levert The Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Ook telt het 49 huurwoningen in de vrije sector, waarvan 10 gardenlofts en 9 penthouses en beschikt het pand over 36.000 m2 aan kantoorruimte.

De begane grond en eerste verdieping van het middendeel van het complex herbergen onder andere een bioscoop met negen zalen, diverse soorten horeca en een supermarkt. Toegankelijk voor de bewoners en iedereen die een bezoek wil brengen aan The Pulse.

Stadsbiotoop met eerste stadsbos op hoogte

Tussen de hoge torens, op de negende verdieping, bevindt zich straks een spectaculair stadsbos van circa 600 vierkante meter. Met bomen van 7-8 meter, gecombineerd met struiken en planten, draagt het bos bij aan koelte, is water adaptief en levert het een bijdrage aan de biodiversiteit binnen dit hoog stedelijk gebied. Met o.a. zonnepannelen op het dak is het gebouw volledig zelfvoorzienend en energieneutraal.

Constructie

Met woningen, kantoren, bioscopen, een bos en parkeergelegenheid, ligt de grootste uitdaging in de multifunctionaliteit van het gebouw. Als hoofdconstructeur hebben we een structuur ontworpen, waardoor de mix van functies mogelijk was en het gebouw relatief simpel blijft. In het ontwerp is er ook rekening gehouden met akoestiek- en trillingseisen.