Recreatiezwembad De Watergeus

Zoetermeer

Opdrachtgever
Gemeente Zoetermeer
Architecten
VenhoevenCS architecture+urbanism ©
Functie
Zwembad
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Houten ontwerp met hoge duurzaamheids-ambitie

In het Van Tuyllpark in Zoetermeer wordt een primair houten, modern en energiezuinig recreatiezwembad gebouwd. Het project omvat een recreatiebad met glijbaan, peuter- en kinderbad, doelgroepenbad, 25-meterbad met tribune, onoverdekte waterspeelplaats met speelelementen, ligweide en een buitenterras. Op de tweede verdieping komt een restaurant met uitzicht op alle drie de zwembaden en een tribune voor 200 toeschouwers.

6850

duurzaam

energiezuinig

2023

verwachte oplevering

Duurzame constructie

De duurzame houtconstructie is volledig ontworpen op basis van de vooraf aangegeven duurzaamheidsambitie. Als hoofdconstructeur zijn we vanaf het eerste ontwerp tot en met de realisatie betrokken bij het project. Hierdoor hebben we deze ambitie door kunnen zetten zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitgangspunten.

Houten paviljoen

Het zwembad is vormgegeven als een houten paviljoen in de natuur. De primair houten uitstraling is tevens doorgezet in het  interieur waarbij de houten constructie volledig in het zicht blijft. De glasopeningen in het houten dak en in de gevel laten veel licht door en versterken de relatie tussen de zwembaden en de groene omgeving. Tijdens de zomer kan de gevel volledig worden geopend en ontstaat er een doorgang ontstaat naar de ligweide.