Johnson & Johnson

Leiden

Opdrachtgever
RED Company
Architecten
Powerhouse Company
Images | ATCHAIN & Sebastian van Damme
Functie
Kantoor & laboratoriumruimte
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Snel bouwproces door prefab constructie

Op het Bio Science Park in Leiden breidt Janssen uit met een nieuw kantoor- en laboratoriumgebouw. Het nieuwe gebouw, in de Kop van Leeuwenhoek, biedt ruimte voor 13.500 m2 aan laboratoria.

Ruim & flexibel

Het ontwerp van Powerhouse Company voorziet in een efficiënte en flexibele lay-out. Met ‘gemixte’ werk-, ontmoetings- en vergaderruimten stimuleert het hybride gebouw innovatie, samenwerking én ontmoeting. De ruim opgezette werkplekken worden omringd door diverse gebouw gebonden faciliteiten, zoals een ruim en licht atrium, een daktuin en een restaurant.

13.500

m2

Duurzaam

BREEAM Excellent ambitie

2023

oplevering

Constructie

De mix van functies met eigen constructie-eisen maakt het project constructief uitdagend. Toch is het gehele ontwerpproces in een kort tijdsbestek doorlopen en heeft de ruwbouw zeer snel kunnen plaatsvinden voor een efficiënt ontwerp van een prefab constructie.

De vele laboratoria kenmerken zich door vele installaties. De constructie kent aan de onderzijde vrijwel vlakke vloeren, waardoor de inpassing van deze installaties eenvoudiger is.

Duurzaam en gezond

Duurzaamheid en gezondheid krijgen bijzondere aandacht. De betrokken partijen hebben de ambitie om een zeer geavanceerd gebouw te realiseren. Het ontwerp is gericht op een gebouw dat zuinig is met energie en water én een lage CO2-uitstoot kent. Ook het welzijn van de medewerkers krijgt aandacht door de focus op zowel een gezond binnenklimaat, als een comfortabele en afwisselende werkomgeving.

Om aan de wens voor een geavanceerd, duurzaam en gezond gebouw te voldoen, zijn twee toonaangevende, internationale keurmerken geselecteerd om het gebouw te keuren: BREEAM voor duurzaamheid en WELL voor welzijn en gezondheid. De ambitie is een BREEAM Excellent én een WELL Gold certificaat te behalen.

De oplevering vindt naar verwachting plaats in de eerste helft van 2023.