DW02 Lighthouse

Amsterdam

Opdrachtgever
Angelo Gordon en APF International
Architecten
Benthem Crouwel
Images | Parallel
Functie
Kantoren en parkeergelegenheid
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Multifunctionele en duurzame ontwikkeling

In District West, waar grijs en industrieel veranderen in groen en creatief, wordt de transformatie van kantoorgebouw DWO2 Lighthouse gerealiseerd. Het gebouw in Amsterdam Sloterdijk wordt fors verduurzaamd en uitgebreid naar een hoogwaardig kantoor van 13.000 m².

13.000

hout

constructie

Houten constructie uitbreiding en glazen atrium

DW02 Lighthouse verkrijgt een nieuwe oriëntatie aan het centrale plein van District West en wordt voorzien van een indrukwekkende entree met een glazen atrium. De constructie van de uitbreiding wordt volledig in hout uitgevoerd en biedt ruimte aan verschillende dakterrassen.

Er komen kantoren van 20 m² tot 1.500 m² per verdieping. Dit maakt het gebouw zeer geschikt voor een levendige mix aan huurders, van start-ups tot corporates. Om huurders en medewerkers van alle gemakken te voorzien, wordt het gebouw uitgerust met gedeelde faciliteiten, zoals een centrale receptie, meeting rooms en een restaurant.

Duurzaam; de nieuwe standaard

De kantoorgebouwen in District West, waaronder DW02 Lighthouse, worden (her)ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van ESG (Environmental, Social en Governance). Het gebied wordt een duurzame en resort-style werkomgeving, waar ambitie en inspiratie hand in hand gaan.