Oog voor onze mensen. Op project bezoek met: Michiel Donners

Hart voor ons vak, oog voor onze mensen. Binnen ons bedrijf barst het van de ambitie. Ditmaal op projectbezoek met: Michiel Donners.

Michiel Donners (32 jaar, projectleider) is zes jaar werkzaam bij Van Rossum en werkt aan bijzondere projecten, zoals de Y-towers en Dreeftoren in Amsterdam én de nieuwe huisvesting van het RIVM in Utrecht.

Samen bezochten we het nieuwe kantoorgebouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waar Van Rossum hoofdconstructeur van is. RIVM werkt met hoogwaardige laboratoriumapparatuur en verkrijgt, in de nieuwbouw maar liefst 40 laboratoria.

“Voor het nieuwe en duurzame pand gelden dan ook strenge trillingseisen. De maatregelen ter voorkoming van trillingshinder zorgden voor extra constructieve uitdagingen. Samenwerken met verschillende specialismes, zowel intern als extern, is dan ook nodig om een goed ontwerp te maken.” vertelt Michiel.

“Een ontwerp werkt vaak beter, wanneer je verschillende disciplines in een vroeg stadium samenbrengt. De korte lijnen binnen de organisatie maken dat je gemakkelijk kunt schakelen. Van Rossum is geen grote organisatie, maar wel heel specialistisch. Het bestaat uit een gezonde mix van constructeurs en modelleurs, waarbij de deur altijd open staat. Iedereen is vaktechnisch betrokken.”

Door nauw met elkaar samen te werken, is er ruimte en de mogelijkheid om je snel te ontwikkelen. Zo is eigenlijk geen dag hetzelfde.

“Het constructieve ontwerp ontstaat op kantoor, maar tijdens controles op de bouwplaats zie je jouw ontwerp écht tot leven komen. En dat is gaaf!”

👉 Wil jij ook werken bij Van Rossum en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op!