Van Rossum logo
English - Nederlands
proj-wtc-6
proj-wtc-5
proj-wtc-2
proj-wtc-1
proj-wtc-4

UPGRADE WTC

Door het golvende glasdak is het WTC een herkenbare eenheid geworden

Het bestaande WTC werd met deze verbouwing flink uitgebreid. Van Rossum fundeerde het nieuwe entreegebouw en de nieuwe torens in de al bestaande parkeergarage. Tussen de torens kwamen nieuwe vloervelden. Voor deze vloeren is gebruik gemaakt van de toen zeer innovatieve ‘Bubbledeck-vloer’. Het meest opvallend is nog steeds het golvende glasdak waaraan het WTC herkenbaar is.

Het project is in vier fasen uitgevoerd en constructiemethoden zijn zodanig ontworpen dat er in dit 24-uurs kantoor gewoon doorgewerkt kon worden tijdens de verbouwing, omdat de overlast kon worden beperkt. Voor de komende tijd zal dit een belangrijk issue zijn: gebouwen transformeren, terwijl ze volledig in bedrijf kunnen blijven.

Van Rossum coördineerde het projectteam en stuurde alle betrokken projectleiders aan.

Locatie Zuidas, Amsterdam
Opdrachtgever
Trimp en van Tartwijk
Architect KPF Londen
Uitvoerend architect Van den Over Zaaijer en Partners
Constructeur Van Rossum
Uitvoeringsduur 4 jaar
Start uitvoering 2000
Opleverdatum 2004
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Overige projecten

Alle projecten