Woontoren de Boompjes Rotterdam
Woontoren de Boompjes Rotterdam
Woontoren de Boompjes Rotterdam

Nieuws

Woontoren aan de Boompjes in Rotterdam

Start bouw verwacht begin 2018 – het wordt een prachtig woongebouw waar Van Rossum ook haar steentje aan heeft bijgedragen

Amvest koopt woontoren aan de Boompjes in Rotterdam van APF/ARES

Op 29 juni hebben Amvest Investment Management en de joint venture tussen APF International en Ares Management de intentieverklaring getekend voor de afname van twee woontorens aan de Boompjes 60–68 gelegen aan de Maas in Rotterdam.
Het betreft een bouwvolume van ca. 45.000 m2 bvo met 342 appartementen in het vrije sector huursegment, 834 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met een innovatief mobiliteitsconcept.

De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van één van de fondsen van Amvest.

De bouw start naar verwachting in het begin van 2018.

Door de realisatie van dit woongebouw wordt kansarm vastgoed onttrokken uit de kantorenvoorraad en ingesprongen op de woonbehoefte in dit gebied. De twee nieuwbouwtorens, één van 70 meter hoog en één van 100 meter hoog, liggen prominent aan de Maas naast het kantoor van Rijkswaterstaat en de in aanbouw zijnde ‘Terraced Tower’ (eveneens 100 meter hoog). De appartementen variëren in grootte van 45 tot 155 m2 woonoppervlak. Op basis van de stedenbouwkundige verkenning van KCAP maakte Team V Architectuur het architectonisch ontwerp.

Het ontwerp:

Het ontwerp is er vooral op gericht optimale woonkwaliteit te creëren op deze bijzondere locatie.
“We hebben er voor gekozen twee slanke getrapte torens te ontwerpen in plaats van één brede toren,” legt Do Janne Vermeulen, architect en directeur van Team V Architectuur uit.
“Zo kunnen we meer hoekwoningen realiseren, waardoor een groot deel van de bewoners in twee richtingen kan genieten van het spectaculaire uitzicht over de Maas, de Erasmusbrug en de oude haven.”
Op straatniveau is het gebouw open en transparant, met een aantrekkelijke commerciële plint. Deze open plint verbindt de Boompjes met de lager gelegen Hertenkade aan de andere kant van het gebouw. Parkeren gebeurt onder het gebouw en de Hertenkade, zoveel mogelijk uit het zicht.

Het gebied:

Het project is onderdeel van het Maritiem District waar de komende jaren ca. negen woontorens ontwikkeld worden. Het belooft een dynamisch gebied te worden, met een mix van wonen en werken, vlak naast station Blaak en nabij het centrum van Rotterdam. De afgelopen jaren is veel gedaan aan de Boompjeskade en daar zal de ontwikkeling van Boompjes 60-68 aan bijdragen.

Artist impressions van Team V Architectuur

29-6-2017