nieuws-mosaic-2016

Nieuws

Winnaar ARC19 Innovatie Award

Project CiWoCo 1.0 – Buiksloterham Amsterdam-Noord
Een experimenteel circulair en adaptief woonwerkgebouw

In de proeftuinwijk voor circulair bouwen, Buiksloterham in Amsterdam-Noord, bedacht GAAGA een experimenteel circulair woonwerkcomplex. De ARC19 Innovatie Award is toegekend aan het project CiWoCo 1.0 door Gaaga. De jury roemt de zorgvuldigheid van het project, dat in combinatie met het hergebruik van materialen het gebouw innovatief maakt. Het is een voorbeeld project voor andere opdrachtgevers hoe in de toekomst gebouwd kan worden.

90% van de toegepaste materialen in het gebouw is herbruikbaar en recyclebaar. Samen met bouwer, constructeur en betonleveranciers zijn demontabele verbindingen ontwikkeld voor de prefab betonnen draagstructuur. Daarmee is het casco volledig demontabel.
De gevels zijn gemaakt van gebruikte damwandprofielen van Azobé hout. Deze harde houtsoort is van zichzelf brandwerend waardoor het hout ongecoat kan worden toegepast.

Van Rossum is uiteraard trots op dit prachtige project. Onze Anne van der Sluis was erbij tijdens de feestelijke uitreiking in Pakhuis West in Amsterdam.

Foto: Marcel Van der Burg

Foto: GAAGA

11-11-2019