Tripolis-Park Amsterdam
nieuws-tripolis-1

TRIPOLIS-PARK ZUIDAS, AMSTERDAM

Een pareltje langs de A10

De herontwikkeling en nieuwbouw van Tripolis-Park levert straks weer een pareltje op langs de A10 aan de Amsterdamse Zuidas.

Twee van de monumentale Tripolis gebouwen worden volledig gerenoveerd en geoptimaliseerd. Het destijds door Aldo van Eyck ontworpen complex wordt zo getransformeerd tot een levendig Tripolis-Park naar ontwerp van MVRDV.

Het ontwerp voorziet in een respectvolle renovatie van de aanwezige gebouwen en het park. Er wordt een nieuw ca. 160 meter lang volume toegevoegd, evenwijdig en grenzend aan de A10. Dit 11 verdiepingen tellende kantoorgebouw wordt naast en deels over de bestaande torens van Tripolis gebouwd. Het krijgt een groot ‘venster’ en biedt zo vanaf de A10 zijde een blik op het monument.

Eén van de constructieve uitdagingen is een nieuwe fundering die wordt gerealiseerd op nieuwe palen door de bestaande parkeerkelder. Daarnaast bestaat het gebouw uit vier betonnen kernen. De constructie wordt volledig opgetrokken in staal met 4 verdiepingen hoge vakwerken die tot 45 meter overspannen.

Beeld MVRDV

Tags: Amsterdam, office building / offices, redevelopment, renovation

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever / ontwikkelaar Flow Real Estate
Architect MVRDV
Uitwerkend architect EGM architecten
Aannemer G&S Bouw
Bouw februari 2020
Oplevering medio 2022
Oppervlakte ca. 50.000 m² kantoren, ca. 8.600 m² appartementen, ca 1.760 m² commerciële ruimten
Functie Kantoren, commerciële ruimten, woningen en parkeren
Rol Van Rossum hoofdconstructeur

Tripolis-Park Zuidas

Hartstichting banner