The Diamond House

Bahama's

Opdrachtgever
The Sandt B.V.
Architecten
OZ Architects
Functie
Woonhuis
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Bijzondere vorm & orkaanbestendig

De samenwerking tussen the Sandt, OZ en Van Rossum is een bijzondere.

Gebaseerd op vertrouwen, een zelfde werkwijze, gezamenlijk doel, een vergelijkbare manier van denken, een “klik” en de filosofie achter de organisatie. Alle drie werken we graag met vaste partners en met als start The Diamond House zullen er nog vele projecten volgen. Veelal op bijzondere locaties en met een in het oog springend ontwerp.

De villa moet bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden en daarin zijn we prima geslaagd. De constructie van de villa is dusdanig berekend dat zij zonder problemen de meest extreme druk van orkanen kan weerstaan en is bovendien ook aardbevingsbestendig.

Het skelet is opgebouwd uit in het werk gestorte betonwanden die onder diverse hoeken staan. De vormen zijn in een integraal 3D model afgestemd met het bouwkundig model. Dit model is ingelezen in de rekensoftware zodat de complexe vorm met de hoogste nauwkeurigheid is berekend. Door deze integrale werkwijze kunnen ook complexe vormen efficiënt worden uitgewerkt.

The Diamond House: qua hardheid doet het huis haar naam eer aan, is met een druk op de knop van telefoon volledig te vergrendelen. Al het glaswerk wordt dan afgeschermd door rolluiken. Verder bestaat de woning volledig uit gewapend beton, zodat het huis gedurende een heftige storm waarschijnlijk een van de veiligste plekken is om te vertoeven.

Architect OZ heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door John Lautner. Een Amerikaanse architect die o.a. verschillende James Bond huizen heeft ontworpen. Het ontwerp is door haar unieke karakter al in verschillende vakbladen verschenen. Van Rossum houdt wel van dit soort uitdagingen en we hebben dan ook met veel plezier aan The Diamond House gewerkt!