The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House
The Diamond House

THE DIAMOND HOUSE – BAHAMA’S

Bijzondere vorm, orkaan bestendig

De samenwerking tussen the Sandt, OZ en Van Rossum is een bijzondere, gebaseerd op vertrouwen, een zelfde werkwijze, gezamenlijk doel, een vergelijkbare manier van denken, een “klik” en de filosofie achter de organisatie. Alle drie werken we graag met vaste partners. The Diamond House is de start waarna meer projecten zullen volgen. Veelal op bijzondere locaties en met een in het oog springend ontwerp.

De villa moet bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. De constructie van de villa is dusdanig berekend dat zij zonder problemen orkanen kan weerstaan en is bovendien ook aardbevingsbestendig.

Het skelet is opgebouwd uit in het werk gestorte betonwanden die onder diverse hoeken staan. De vormen zijn in een 3D model afgestemd met het bouwkundig model en vervolgens ingelezen in rekensoftware zodat de ingewikkelde vorm met de hoogste nauwkeurigheid is berekend. Door deze integrale werkwijze kunnen ook complexe vormen efficiënt worden uitgewerkt.

The Diamond House, qua hardheid doet het huis haar naam eer aan, is met een druk op de knop vanaf een smartphone volledig te vergrendelen. Al het glaswerk wordt dan afgeschermd door rolluiken. De woning bestaat uit gewapend beton, zodat het gedurende een orkaan een van de veiligste plekken is om te vertoeven.

Architect OZ heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door John Lautner. Een Amerikaanse architect die o.a. verschillende James Bond huizen heeft ontworpen. Het unieke ontwerp is al in verschillende vakbladen verschenen.

Van Rossum houdt wel van dit soort uitdagingen en we hebben dan ook met veel plezier aan The Diamond House gewerkt!

Tags: internationaal, appartement / woningen

Opdrachtgever The Sandt Investment Engineers (The Sandt b.v.)
Architect OZ Architects
Start bouw juni 2019
Oplevering 2020
Oppervlak 357 m2
Functie woonhuis
Locatie eiland Great Exuma, Bahama’s
Rol Van Rossum hoofdconstructeur

The Diamond House

Hartstichting banner