Terrace Tower

Amsterdam

Opdrachtgever
C2 Vastgoed / Brink Management
Architecten
Bjarke Ingels Group en Inbo
Functie
Kantoor, parkeren, retail & terrassen
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

Bijzondere constructie maakt de hangende, uitkragende gevel mogelijk

Terrace Tower betreft het nieuwe kantoorgebouw van bedrijf Suitsupply. Het gebouw, dat onderdeel is van nieuwbouw aan de Zuidas, werd ontworpen door de Bjarke Ingels Group (BIG). Het heeft een totaal vloeroppervlak van ongeveer 20.000 m2, waarvan het grootste deel is ingepland als kantoorruimte. De kantoren beslaan de tweede verdieping tot en met 13e verdieping, op verdieping 6 onderbroken door het bedrijfsrestaurant (1.500 m2). Parkeren is mogelijk in de tweelaagse garage (3.500 m2).

20.000

13

verdiepingen

2-laags

ondergronds parkeren

Duurzaam

BREEAM Excellent

Overhellend ontwerp

Van Rossum Raadgevend ingenieurs is, als hoofdconstructeur van het project, betrokken bij het plan van ontwerp tot en met uitvoering. Bijzonder aan het gebouw is het overhellende ontwerp en zijn bijna vloeiende overstek in de voorgevel in de dertien verdieping tellende toren, die ook nog twee verdiepingen ondergronds heeft. Daardoor ontstaan trapsgewijs verspringende daken, die de functie van terras krijgen.

Op het verse punt kraagt de Terrace Tower liefst zestien meter uit. Om dit ontwerp te kunnen realiseren, heeft Van Rossum een bijzondere constructie ontworpen: een zware, versprongen kern van beton en speciale verbindingen waaraan de verdiepingen hangen en schuine kolommen in de voor- en achtergevel. Zo ontstaan aan de voorzijde van het gebouw een publieke groene omgeving en aan de achterzijde gestapelde groen dakterrassen die kwaliteit bieden aan de omgeving en de kantoren.