RAI AMTRIUM

Het gebouw aan het Scheldeplein is een duurzaam en multifunctioneel kantoor

Het gebouw aan het Scheldeplein vormt een belangrijke innovatieve  toevoeging aan het Rai complex op het Europaplein. Hiermee versterkt de RAI haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum. Het is een zeer duurzaam en multifunctioneel kantoor / congresgebouw met restaurant.

 

Benthem Crouwel Architecten heeft een concept ontwikkeld dat, binnen de gewenste stedenbouwkundige kaders, naadloos opgaat in het huidige RAI complex en tegelijkertijd een nieuwe uitstraling biedt. Meest in het oog springend element is, naast het atrium op de kantooretages, de verticale kas waarbinnen ‘city farming’ plaats kan vinden. Zo levert het gebouw straks de eigen groenten en kruiden voor het restaurant.

Bij de ontwikkeling van het compacte gebouw worden de meest duurzame technieken toegepast. Amsterdam RAI streeft er samen met haar partners naar om een Breeam-NL Excellent niveau te bereiken.

Dit gebouw aan het Scheldeplein is het eerste project dat voortvloeit uit de Ruimtelijke Toekomstvisie van de RAI. Deze visie is gezamenlijk opgesteld door de RAI en de gemeente Amsterdam (Dienst Zuidas). Het geeft de RAI de komende decennia de mogelijkheid om kwalitatieve vernieuwing en uitbreiding op de huidige locatie te realiseren, ten behoeve van hoogwaardige, meerdaagse, internationale evenementen in Amsterdam.

Tags: Amsterdam, kantoorgebouw / kantoren, duurzaam, leisure / horeca

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Amsterdam Rai
Architect Benthem Crouwel Architecten
Aannemer BAM Utiliteitsbouw Noordwest
Adviseur installaties LBP|Sight en Koopman installatietechniek bv
Start ontwerp Medio 2012
Start bouw Januari 2014
Oplevering Eind 2014 / begin 2015
Oppervlak/omvang Ca. 8.550 m2
Functie Kantoor/congresgebouw inclusief restaurant
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

RAI Amtrium

Hartstichting banner