Moxy hotel Utrecht
Moxy hotel Utrecht
Moxy hotel Utrecht

MOXY HOTEL – UTRECHT

Hout voert de boventoon

Het Moxy hotel krijgt een bijzondere constructie en bouwmethodiek.

De hotelkamers worden als houten elementen aangeleverd en in het werk gestapeld op een betonnen onderconstructie. Deze methodiek zorgt voor een korte bouwperiode en beperkt de overlast voor de omwonenden gedurende de bouw.

In opdracht van Vastint Hospitality zijn wij in de hele vroege fase van het project betrokken als hoofdconstructeur. Het project krijgt een vloeroppervlakte van ongeveer 6.500 m². Samen met het ontwerpteam is integraal gewerkt aan het nieuwe Moxy hotel in Utrecht. Het hotel is ontworpen door JHK Architecten en is deels zeven lagen en deels vijf lagen hoog.

Project locatie bevindt zich direct naast treinstation Utrecht Vaartsche Rijn en in de bebouwde omgeving naast het kanaal Vaartsche Rijn.
Gezien de archeologische waarde van de ondergrond is het aanlegniveau van de fundering en de hoeveelheid van de palen beperkt. Dankzij een overdracht in de fundering kon dit worden opgelost. Randvoorwaarden van de bebouwde locatie, het beperkte beschikbare bouwterrein, de archeologische waarde van de ondergrond en het architectonische ontwerp hebben geleid tot een bijzondere constructief ontwerp.

De onder constructie bestaat uit een betonnen tafel met zo min mogelijk poten in de archeologische ondergrond. De houten modules worden op het werk aangeleverd en vervolgens bovenop de betonnen tafel gestapeld. Dit zorgt voor een zeer snelle bouw periode, beperkt de overlast aan de bebouwde omgeving en levert een bijzondere en duurzame constructie.

De constructie van de houten modules bestaat uit CLT wanden en CLT vloeren welke door middel van schroeven aan elkaar worden verbonden. Ook de doorkoppeling van de houten modules onderling aan elkaar wordt gedaan middels schroeven. De houten modules zorgen zowel voor de verticale krachtsafdracht als voor de stabiliteit in één richting van het gebouw. Daarnaast zijn de houten modules allemaal identiek aan elkaar waardoor een modulair bouwsysteem ontstaat.

Tags: Utrecht, hotel

Locatie Utrecht
Opdrachtgever Vastint Hospitality
Architect JHK Architecten
Aannemer De Vries en Verburg
Adviseur installaties Ingenieursburo Linssen BV
Adviseur bouwfysica LBP|SIGHT
Oppervlakte ca. 6.500 m2
Functie hotel
Rol Van Rossum hoofdconstructeur

Moxy hotel

Hartstichting banner