proj-motel-one-1
proj-motel-one-2
proj-motel-one-3

MOTEL ONE AMSTERDAM

Eerste stand alone hotel in Nederland met BREEAM excellent ontwerpcertificaat

Mede door de inbreng van Van Rossum is Motel One het eerste stand alone hotel in Nederland dat onderscheiden is met een BREEAM (4 sterren) excellent ontwerpcertificaat.
De bouwenvelop ligt op een markante plek nabij het RAI-congrescentrum. Het ontwerpteam kreeg de opdracht om binnen een krap budget toch een gebouw te realiseren met een eigen identiteit dat past in de omliggende architectuur. De BREEAM onderscheiding wordt dan ook zeer gewaardeerd!

De hoofddraagconstructie is een uitgekiend betonskelet met meerdere uitkragende wanden. Hiermee is zowel de indeling van de parkeerplaatsen in de 1 laagse ondergrondse parkeerkelder als de daar bovenliggende hotelkamers mogelijk gemaakt op de manier die de ontwerpende partijen voor ogen hadden. Hier tussen zit ook nog een commerciële plint.

Het ontwerp van de kubusvorm was pas compleet met grote raampartijen. Die grote raampartijen zijn echter wel gevoelig voor doorbuiging van de draagconstructie. En de doorbuiging van de betonvloeren was kritischer dan normaal. Door juist gebruik te maken van de stelruimte die in de kozijnen zit hebben we het materiaalgebruik drastisch kunnen beperken. Er is nu dus veel minder wapening nodig dan wanneer je dit alleen in de vloer zou oplossen.

Tags: Amsterdam, hotel, parkeren / parkeergarage, duurzaam, leisure / horeca, Zuidas Amsterdam

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Cradle Of Development – COD
Architect ZZDP Architecten
Aannemer Pleijsier Bouw
Installatie advies Deerns
Start bouw januari 2014
Oplevering medio 2015
Oppervlak 11.200 m2 hotel (315 kamers)
1.100 m2 commerciële ruimte
1 laagse ondergrondse
parkeerkelder met 51 plaatsen
Functie budget design hotel
Rol Van Rossum hoofdconstructeur

Motel One

Hartstichting banner