proj-fletcher-3
proj-fletcher-1
proj-fletcher-4
proj-fletcher-2

FLETCHER HOTEL AMSTERDAM

Prachtig uitzicht vanuit het restaurant op de bovenste verdieping

De cilindervorm met bollenprint is zeer kenmerkend voor de gevel van dit Fletcher Hotel. Met een diameter van 24 meter en een hoogte van bijna 60 meter zie je dit gebouw niet snel over het hoofd. Het gebouw staat langs de A2, tegenover de ‘Foodstrip’. Het Fletcher Hotel is inmiddels een herkenbaar baken voor mensen die via de A2 Amsterdam binnenrijden.

Het hotelgedeelte is ca. 7.000 m2 met 120 kamers, een restaurant, een aparte ruimte voor het ontbijt en een grote kelder (ca. 1.500 m2). Deze kelder loopt door tot onder het parkeerdeel in een verhoogd groen landschap. Het dak van de parkeervoorziening is bedekt met gras.

Om te besparen op het totale gewicht en om te komen tot een zo optimaal mogelijke detaillering zijn de kamerscheidende wanden voorzien van lichte stalen vakwerkconstructies. Deze bevinden zich in de 10 stralen van het gebouw en zijn vloer- en geveldragend. Hierdoor zijn er op de begane grond geen kolommen meer nodig onder de gevellijn. Voor een hotel is het immers belangrijk dat de ruimte zo vrij mogelijk in te delen is.

Vanuit het restaurant op de bovenste verdieping heb je werkelijk een prachtig uitzicht; ook ’s avonds als het donker is.

Beelden: René van Dongen (avondfoto’s) / Benthem Crouwel Architecten b.v. (artist impressions)

https://www.fletcherhotelamsterdam.nl/nl/

Tags: Amsterdam, hoogbouw, hotel, parkeren / parkeergarage, leisure / horeca

Locatie Amsterdam, langs de A2
Opdrachtgever M. Caransa b.v.
Architect Benthem Crouwel Architecten b.v.
Adviseur installaties Wichers & Dreef b.v.
Adviseur bouwfysica Mobius Consult b.v.
Aannemer Strukton b.v.
Omvang Ca. 10.000 m2 (inclusief parkeren)
Start ontwerp 2007
Start uitvoering Voorjaar 2010
Oplevering Medio 2011
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Fletcher Hotel

Hartstichting banner