De Zwaaikom

Oosterhout

Opdrachtgever
Van Arnhem en zonen BV
Architecten
Quadrant architecten BNA
Functie
Woningen
Onze rol
Hoofdconstructeur
(coördinerend, ontwerpend en deelconstructeur)

22 appartementen direct aan het water

Midden in het historische hart van Oosterhout ligt het eiland genaamd ‘de Zwaaikom’. Op deze unieke locatie worden diverse woningen en appartementen gerealiseerd, omgeven door water, veel groen en op loopafstand van het centrum en winkelhart. De 22 appartementen van De Havenmeester liggen direct aan het water rond het eiland. Luxe en comfort komen samen in dit markante gebouw.

Er worden 22 appartementen gerealiseerd binnen een markant woongebouw, waaronder één uniek penthouse. Alle appartementen bieden een hoog wooncomfort en een prachtig uitzicht over de nabijgelegen jachthaven en beschikken over een riant balkon gelegen op het zuiden.

4580

m² woningen

1270

m² parkeergarage

2023

oplevering

Constructie

Van Rossum is als hoofdconstructeur nauw betrokken bij dit project. In overleg met de ontwikkelaar is gekozen voor een betoncasco opgebouwd uit in het werk gestorte wanden met daartussen breedplaatvloeren. De half verdiepte parkeergarage steekt voor de helft onder het gebouw. Ten plaatse van die garage worden de bouwmuren opgevangen met behulp van kolommen.

Een deel van de parkeergarage steekt uit aan de achterzijde van het gebouw. Dit dak is gemaakt van in het werk gestorte liggers met daartussen kanaalplaatvloeren. De liggers worden ondersteunt door betonnen kolommen.

Het gebouw kenmerkt zicht door grote balkons aan de waterzijde. In verband met het transport over de weg en de hijsbaarheid op de bouw zijn deze balkons samengesteld uit meerdere prefab-elementen.