Bedrijfsfilosofie

Van Rossum Holding is een onafhankelijk ingenieursbureau, waarvan de directeuren ook de partners zijn. Van Rossum is opgericht in 1953.

Het bedrijf heeft een lange traditie op het gebied van constructieve en civieltechnische adviezen voor uiteenlopende projecten.

In de afgelopen jaren is door Van Rossum gewerkt aan bekende projecten zoals de renovatie van het Concertgebouw in Amsterdam, Carré, Rembrandt toren Amsterdam, Stadhuis-Muziektheater Amsterdam, Instituut voor Beeld en Geluid Hilversum, Nieuw Craeyenburch Pijnacker-Nootdorp, aantal bruggen IJburg Amsterdam, Het Klokhuis, ROC Lammenschanspark Community College Leiden, Hermitage Amsterdam, Stadsbaken Den Haag, zwembad ‘De Vrolijkheid’ in Zwolle, Conservatorium Hotel Amsterdam etc.

Onze organisatie is gebaseerd op het werken met vaste relaties. Er is vaak sprake van dedicated partnerships. Samen doen we mee aan selecties en prijsvragen. Daarbij is kwaliteit het belangrijkste criterium. Vaste samenwerkingsverbanden dragen bij aan deze kwaliteit.

Wij vinden het belangrijk dat wij onze advieswerkzaamheden steeds op een goed niveau en met voldoende aandacht kunnen doen. Een opmerking als “ja nu is het budget op en komen wij niet meer op het werk” past totaal niet in onze bedrijfsfilosofie.

Wij willen ons werk goed doen, naar tevredenheid van opdrachtgever, architect en zijn adviseurs. Als betrouwbare partner. Daar hoort ook een goede nazorg bij, daar lopen wij niet voor weg. Dit staat omschreven in onze beleidsdoelstelling. Zo willen wij een jarenlange relatie met onze opdrachtgevers of architecten opbouwen en daarmee de continuïteit van ons bureau waarborgen. Veel opdrachtgevers en architecten zien ons als vaste partij voor hun constructief advieswerk. Wij zijn hun ‘dedicated-partner’.

In een vaste relatie moeten beide partijen niet inslapen. Transparantie en open communicatie zijn dus van groot belang.

Naast adviseur zijn wij graag stimulator binnen een project.