nieuws-nominatie-1
nieuws-nominatie-2

Nieuws

“Onze” Steven Schoenmakers – genomineerd voor 2 studieprijzen!

Steven Schoenmakers, werkzaam bij onze vestiging in Rotterdam, is met het onderwerp van zijn afstuderen aan de Technische Universiteit Eindhoven nu genomineerd voor 2 studieprijzen.

Het onderwerp van zijn afstuderen is: “Het modelleren van discrete scheurvorming in beton”.

Hij is genomineerd voor de VABOR studieprijs en voor de ENCI studieprijs 2014 in de categorie Universiteit (universitair onderzoek).

De 37e prijsuitreiking van de ENCI Studieprijs vindt plaats op 20 november 2014, tijdens de Betondag van de Betonvereniging in Congrescentrum ‘De Doelen’ in Rotterdam.
Tijdens deze prijsuitreiking presenteren de genomineerden kort hun studie aan het publiek, en dingen ze ook nog mee naar een extra prijs, de Publieksprijs 2014.

Ook de VABOR studieprijs wordt uitgereikt tijdens de Betondag, dit jaar voor de 7e keer. De prijs wordt uitgereikt aan de Bachelor- of Masterstudent die het beste afstudeerverslag heeft gemaakt. Een deelonderwerp is een aspect op het gebied van  betononderhoud en reparatie. Het doel van deze prijs is om binnen de opleidingen aandacht te vragen voor het vakgebied betononderhoud, reparatie en duurzaamheid.

De aanleiding voor zijn onderzoek
In Nederland staan momenteel veel betonnen gebouwen leeg. Voor een deel van deze gebouwen is versterking van de betonconstructie nodig voordat het gebouw hergebruikt kan worden.
Vaak maakt men voor het versterken van betonconstructies gebruik van extern gelijmde wapening, zoals bijvoorbeeld koolstofvezelwapening. Het probleem is nu bij het eventuele bezwijken van een constructie die versterkt is met deze wapening dat de extern gelijmde wapening onthecht van het beton. En dat gebeurt precies ter plaatse van scheurvorming in het beton. Wanneer je nu de onthechting van extern gelijmde wapening wilt voorkomen dan dien je eerst het onthechtgedrag van de extern gelijmde wapening te simuleren en te onderzoeken. Dit kan aan de hand van een analyse met een eindig-elementenmodel. Daarvoor moet je wel het discrete scheurpatroon van het beton, dat is versterkt met extern gelijmde wapening, kunnen simuleren.
En dat is nu precies wat Steven allemaal gedaan heeft.
Zijn conclusies gaan we hier natuurlijk niet verklappen……

12-11-2014