Nieuws

Nieuwe betoncentrale Albeton – Amsterdam Westpoort

A-locatie voor Albeton
Amsterdam Westpoort – dichtbij de stad, met een goede ontsluiting via de Westrandweg en de Tweede Coentunnel en goed bereikbaar voor binnenvaartschepen die aan de eigen kade van 200 meter de toeslagmaterialen kunnen lossen.

De nieuwe betoncentrale is één van de modernste en  één van de grootste betoncentrales van Nederland met een dagbunker boven de centrale voor acht verschillende toeslagmaterialen.
De automatische staalvezeldosering is opvallend. Met big bags worden de staalvezels in een opvangbak gelost, met een weegschaal afgewogen en via lucht en trilling via één van de mengers geleidelijk gedoseerd in de betonmortel. Dit garandeert een constante kwaliteit.

De nieuwe centrale heeft drie mengers in plaats van twee, die bovendien groter, stiller en zuiniger zijn. Op het terrein zijn veel voorzieningen om – Beton Bewust – te produceren. Voorbeelden zijn de spoel- en recycle installatie, een wasstraat en een gecombineerde tank- en milieustraat. Al het restbeton wordt volledig gebruikt voor de productie van betonblokken. De centrale beschikt over 6 silo’s met 9 compartimenten. Albeton kan dus uitgebreid variëren in mengsels en mengselsamenstelling. Naast verschillende betonsamenstellingen (van lichtbeton en zelf verdichtend beton)  produceert de centrale ook anhydrietspecie.

De officiële opening van de nieuwe centrale vond plaats op zaterdag 27 september.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen b.v. en Rotonde hebben, met Van Rossum als constructeur, in een korte tijd deze nieuwe betoncentrale gebouwd.

Locatie Amsterdam Westpoort
Opdrachtgever Albeton b.v.
Aannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen b.v. en Rotonde International
Start ontwerp najaar 2013
Oplevering augustus 2014
Rol Van Rossum hoofdconstructeur

2-10-2014