Van Rossum logo
English - Nederlands
proj-wtc-6
proj-wtc-5
proj-wtc-2
proj-wtc-1
proj-wtc-4

WTC UPGRADE

Its wavy- shaped roof has made WTC into a real landmark

WTC has undergone big extensions during this renovation. Van Rossum laid the foundations for the new ‘Entree’ building and the new towers in the existing parking lot. New structural bays were placed in between the towers. Use was made of the once highly innovative Bubble deck floor for these bays. WTC’s most striking feature remains the wavy- shaped roof which makes it a real landmark.

The project was done in four stages and the construction methods have been designed in such a way that hindrance was limited and business could continue as normal in the WTC offices during the renovation. Renovating buildings while business continues will become an important service in the future.

Van Rossum was the coordinator and in charge of the project.

Location Zuidas, Amsterdam
Client Trimp en van Tartwijk
Architect KPF Londen
Executant architect Van den Over Zaaijer en Partners
Execution time 4 years
Project start 2000
Completion 2004
Function Van Rossum Main structural engineer

Other projects

All projects
Oxfam Novib banner