Van Rossum logo
English - Nederlands
proj-valley-amsterdam-1
proj-valley-amsterdam-3
proj-valley-amsterdam-2
proj-valley-amsterdam-4

VALLEY AMSTERDAM

Sustainability and healthy living and working is central

This iconic building on the Zuidas in Amsterdam, consisting of three towers, will contain 196 rental apartments varying in size from 55 to 700 m2. The highest tower will be approximately 100 meters high.
The name Valley is derived from the landscape that runs over the building, which is reminiscent of a valley.

To a large extent, the Valley will be publicly accessible. The public areas run through and over the building.
From street level, a footpath runs along the various retail functions, terraces and roof gardens to the central valley around the fourth and fifth floor of the middle tower.
A large interior space, ‘the Grotto’, will also be accessible to the public.

The structural design is based on logic and repetition and a grid of 8.10m x 8.10m on all floors in these green buildings with an almost vertical landscape.
The basic volume (the first seven floors from ground level) consists of a concrete column and beam structure with load-bearing façades and centrally placed concrete cores to ensure the required stability. The chosen design also gives optimal flexibility for a possible transformation to other functions.

OVG has incorporated the latest generation of ‘smart technology’ applications into the office spaces in the Valley. Examples are IP-based Building Automation systems and various sensors that monitor the use of the buildings. This ensures accurate occupation data with which lighting, cleaning, energy and the maintenance of installations can be precisely tailored to the actual usage. The principles of Well certification are also applied in the building, this American certification focuses on creating and maintaining a healthy office environment.

Valley – certified with BREEAM NL excellent!

Client OVG Real Estate
Investor RJB Group of Companies
Architect MVRDV
Landscape architect Piet Oudolf, Deltavormgroep
Contractor G&S Bouw and Boele & Van Eesteren
Technical plant consultant De Bosman Bedrijven
Building physics consultant DGMR
Construction costs consultant BBN adviseurs
Start construction November 2017
Completion mid-2021
Area 75,000 m2 mixed use consisting of 3 towers, 3-level underground car park
Function housing, retail, offices, hospitality, sky bar and cultural facilities
Location Beethovenstraat Amsterdam
Role Van Rossum main structural engineer

Other projects

All projects
Oxfam Novib banner