Van Rossum logo
English - Nederlands

LANSINGERLAND TOWN HALL

Clear functionality and transparency play a vital role in the integration of the three original merged municipalities

After the three municipalities Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk and Bergenschenhoek of the Dutch province of South-Holland were merged in 2007 it was required that a new Town Hall be built. Hans van Heeswijk Architects designed a government building radiating an open and welcoming atmosphere serving different public and administrative functions. The building contains an atrium where important spaces such as the council chambers, the wedding room and the municipal council room are fused. The cantilevered roof (17 meters) makes that it offers enough shadow for the floor high glass wall partition. Direct solar heat gain and extra cooling costs are avoided this way.

In the mean time the clear functionality and transparency of the building play a vital role in the integration of the three original merged municipalities.

Location Lansingerland
Client
Lansingerland Municipality
Architect Hans van Heeswijk Architects
Construction Consultants Royal Haskoning
Project start July 2008
Definitive design October 2008
Realization February 2010
Completion September/October 2012
Surface Area 16,000 m2
Function Van Rossum Main structural engineer

Other projects

All projects
Oxfam Novib banner