nieuws-student-hotel1
nieuws-student-hotel2
nieuws-student-hotel3
nieuws-student-hotel4

Nieuws

City Living – Student Hotel Amsterdam

Het eerste Student Hotel in Amsterdam is eind augustus geopend!
Dit hotel is gerealiseerd in het voormalige Elseviergebouw in Nieuw-West aan de Jan van Galenstraat en herbergt 709 kamers.
Advies constructies door Van Rossum, evenals het al eerder (september 2012) geopende Student Hotel in Rotterdam. En in Den Haag zijn we onlangs gestart met de bouw.

City Living, onze opdrachtgever, heeft een duidelijk visie op studentenhuisvesting. Initiatiefnemer en directeur is Charlie MacGregor.
Het creëren van de ideale tijdelijke huisvesting ervaring is het idee achter de Student Hotel.
Vooral de beginnende studenten die nieuw zijn in een stad kunnen vanuit deze veilige basis nieuwe studenten ontmoeten en de stad leren kennen. Als student “at the Student Hotel” maak je deel uit van een levendige internationale gemeenschap.
Er zijn verder diverse faciliteiten; een café, restaurant-bar, eigen fitness ruimte, ping-pong tafels, pooltafels, lounges, aparte studieruimten, een bibliotheek, high speed internet en Wi-Fi. Er is altijd personeel aanwezig waar de studenten met alle mogelijke vragen terecht kunnen. Ook is er 24-uur beveiliging.

Het is een prachtig concept en Van Rossum is er dan ook trots op hieraan te mogen meewerken.

Plannen voor een tweede Student Hotel in Amsterdam zijn ver gevorderd. In het voormalige onderkomen van Het Parool en Trouw aan de Wibautstraat moeten 500 studentenunits komen.

Opdrachtgever City Living
Renovatie deel BAM
Nieuwbouw deel Ursem/Ballast Nedam
Architect A&E architecten
E en W installateur Bectro
Bouwbegeleiding BBA
Brand ontwikkeling en interieur Creative Agency
Design meubels Modus uit Groot-Brittannië
Constructie Van Rossum Amsterdam

1-9-2013