Van Rossum logo
English - Nederlands

SYNAGOGE

Een vriendelijk gebouw midden in het water

De Synagoge is een gebouw van beton, staal en hout. En dit in combinatie met zeer scherpe veiligheidseisen voor wat betreft de belasting. Toch heeft het gebouw een heel open karakter kunnen krijgen, met een compleet glazen gevel en een hele mooie, volledig houten, balkenconstructie. Van Rossum heeft er mede voor gezorgd dat het gebouw binnen het vastgestelde budget gebouwd kon worden zonder dat het gebouw, vanwege de veiligheidseisen, oogt als een bunker. We hebben hier de wensen van de opdrachtgever en de architect bijna tot in elk detail weten waar te maken.

Inmiddels vinden de mensen in de directe omgeving de Synagoge een mooi gebouw. Eerder kwamen ze in het geweer tegen de synagoge vanwege parkeerproblemen en de veiligheidsaspecten. We hebben ons actief ingezet om het project ook sociaal mogelijk te maken. Er is veel gepraat en overlegd met alle betrokkenen. De Synagoge is uiteindelijk een vriendelijk gebouw geworden, midden in het water, met slechts één betekenisvolle toegangsweg.

Locatie Amsterdam
Opdrachtgever Stichting Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam
Architect Search – Bjarne Mastenbroek
Bouwmanagement PKB Bouwadviseurs
Aannemer Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen b.v.
Technische installaties Ingenieursbureau Linssen b.v.
Start ontwerp Medio 2005
Start bouw Augustus 2008
Oplevering Augustus 2010
Oppervlak 3.400 m2
Functie Synagoge
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Overige projecten

Alle projecten