Van Rossum logo
English - Nederlands
proj-kings-wharf-1
proj-kings-wharf-2
proj-kings-wharf-3
proj-kings-wharf-4

KINGS WHARF

Een intensief begeleidingstraject

Op verzoek van de aannemer is Van Rossum bij dit project op Gibraltar betrokken.

Wij hebben de constructie geoptimaliseerd en het constructieve ontwerp aangepast zodat er gewerkt kon worden met een tunnelkistsysteem. Het werd een intensief begeleidingstraject omdat de lokale constructeur niet vertrouwd was met deze bouwmethodiek.We hebben een aantal medewerkers van deze constructeur en vertegenwoordigers van bouw- en woningtoezicht op Gibraltar naar Nederland uitgenodigd om ze te informeren over deze bouwmethodiek.

De appartementgebouwen van 19 lagen staan op een plint van 2 lagen met daaronder een parkeergarage. Wij hebben voorgesteld een overgangsconstructie te maken, waarbij we ook rekening hebben gehouden met aardbevingen.

De door ons voorgestelde methode leverde een kwalitatief goed gebouw op dat sneller dan verwacht klaar was.

Locatie Gibraltar
Opdrachtgever Wessels Zeist
Architect Lovelock Mitchell Architects
Aannemer Wessels Zeist en Volker Stevin Construction Europe
Gevel Alurage
Start ontwerp 2006
Oplevering 2010
Oppervlak Ca. 86.000 m2
Functie Leisure centre, appartement gebouw met parkeergarage
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Overige projecten

Alle projecten