Van Rossum logo
English - Nederlands
proj-hydron-1
proj-hydron-2
proj-hydron-3

KANTOOR HYDRON

Blikvanger door de bijzondere gevel

Het betreft hier een volledige revitalisatie, een nieuw gebouw op een 35 jaar oude draagstructuur.

Bij de keuze tussen verbouw en nieuwbouw hebben vooral constructieve aspecten een belangrijke rol gespeeld. Van Rossum was van begin tot eind betrokken, leidend en sturend.

Het gebouw is volledig gestript en heeft een compleet nieuwe gevel en indeling gekregen. Duurzaamheid was een belangrijk item.

Op basis van onze analyse en de beoordeling van de ideeën van de architect zijn de verdere plannen uitgewerkt. De randvoorwaarden zijn opgesteld door Van Rossum.

Bij de beoordeling van de bestaande constructie is er veel aandacht besteed aan de beide kernen die voor stabiliteit in het gebouw zorgen. Deze waren uitgevoerd met een glijbekisting met toepassing van lichtbeton. Er was, na zoveel jaar, twijfel gerezen over de deugdelijkheid van deze constructie en uit nader onderzoek bleek dat deze kernen hersteld moesten worden.

Er staat nu een prachtig ‘nieuw’ kantoorgebouw mét historie langs de A2 bij Utrecht. Het voldoet aan de huidige eisen en maakt optimaal gebruik van de bestaande draagconstructie.

De gevel, met een tweede huid aan de A2 zijde, bestaat uit glaspanelen met dunne kokerprofielen. De nieuwe hoofdentree is geplaatst in een waterpartij waarvoor een gedeelte van de begane grondvloer is verwijderd. Constructief gezien was dit niet eenvoudig. Het uiteindelijke resultaat is prachtig, een blikvanger door zijn bijzondere gevel.

Locatie Utrecht
Opdrachtgever Hydron N.V.
Architect Rietveld Architects LLP, New York
Aannemer Voormolen Bouw, Rotterdam
Gevel Oskomera
Directievoering Royal Haskoning
Oplevering April 2005
Oppervlak Ca. 10.000 m2
Functie Hoofdkantoor waterbedrijf Hydron
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Overige projecten

Alle projecten