Van Rossum logo
English - Nederlands

ENDEMOL STUDIO

Snelle schakeling door samenwerking

De bouwsnelheid was hier cruciaal. Van ontwerp tot oplevering was er een strakke tijdsplanning. Endemol moest op tijd de nieuwe studio’s in gebruik kunnen nemen.

Vanwege de langdurige samenwerking tussen Van Rossum, G&S Vastgoed en G&S Bouw, kon er snel geschakeld worden.

Omdat diverse functies in het gebouw moesten worden ingepast, zoals studio’s, decorateliers, horeca en kantoren was er sprake van een behoorlijk complexe constructieve opgave. Met name aan de studio’s werden hoge eisen gesteld voor wat betreft geluidsoverlast en trillingen vanuit de omringende ruimten. Er is daarom een zwevende dekvloer gemaakt op dempers om de trillingen nagenoeg uit te sluiten.

De studio’s zijn uitgevoerd als ‘gebouw in het gebouw’. Ondanks dit scheiden en apart zetten van elkaar, slaagden we erin toch een publiek toegankelijk gebouw te realiseren dat functioneert als één geheel, inclusief alle ondersteunende functies, zoals diverse restaurants.

Locatie Amsterdam Z.O., gemeente Ouder Amstel
Opdrachtgever G&S Vastgoed
Architect Van den Oever, Zaaijer Architecten
Aannemer G&S Bouw
Start ontwerp Maart 2007
Oplevering Juni 2010
Oppervlak 35.900 m2
Functie Studio en kantoren
Rol Van Rossum Hoofdconstructeur

Overige projecten

Alle projecten